It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not


27 April 2011

Edible Phone case


Sekarang kalau anda takde IPhone orang anggap anda still living in the stone age.  Tapi kalau ada, kawan2 anggap nak menunjuk lak. Tapi kalau setakat nak make calls atau sms je atau update status fb  apa ke jadahnya? Smartphone jadi dumbphone. 

Jika anda ada IPhone kena la beli sarungnya juga.  For protection and also boleh juga digunakan untuk war-warkan sifat riak anda.  Tadahal.   

Oleh sebab harga IPhone dah dekat 2K, 3K and then tambah pulak dengan case dia (hofkos mesti korang taknak pakai case yang harga 10 hinggit kan?) sampai sanggup telan Maggi tunggu gaji masuk.

Macamana kalau ada case IPhone yang bukan saje cantik tapi boleh dimakan.  Ye! Boleh dimakan.  

Cuba bayangkan sambil anda tengah dengan online dengan aweks anda, tetiba rasa lapar nak makan ikan goreng

atau

tetiba kawan anda tag gambar pizza atau cheesy wedges, terus lapar

Apa nak buat?  

Jangan risau! Sekarang ada case IPhone yang boleh dimakan.  Bukan itu sahaja, anda ada pilihan - ada macam2 perasa



    • Orange - Kimchi
    • Pink - Bubble Tea
    • Red - Fermented Apple
    • White - Garlic Cream
    • Yellow - Bitter Flower
    • Green - Chili Ginseng
    • Blue - Pickled Berry
    • Purple - Fish Lip
  • Imported from Korea.
  • Dimensions: approx. 4mm thick.





Yeay! Sekarang kita tak perlu lagi tepon 7552525 - 
telan je phone case tu

*gulp*


Mungkinkah anda kurang susu ibu & kasih sayang?


Mungkin kut, tu sebab ada orang cepat meroyan kat laman sosial.


So many things on my mind which I want to share in FB but then, there are so many fake people out there so I just blab it here.  Maybe I should just delete my fb account to save myself from 'irregular heartbeat' which could lead me to a severe heart attack after reading all their status.  2nd thought maybe I'll just let them be the way they are.  Lantaklah dorang (apa lantaklah in English eh?)


Prefer to leave my fb status blank than writing something that could hurt or embarrass someone or make myself   look like a fool (i did that when i gayat mula2 masuk fb dulu).


p/s   Sila penuhkan ilmu di dada (termasuklah ilmu psikologi) sebelum anda ghairah berdakwah di laman2 sosial (sebenarnya laman2 sosial ni tak la sosial sangatpun - nak buat lawakpun kena pikir 33x)


p/s/s   Thank you Mak sebab susukan saya dan adik2.  Sekarang saya faham kenapa mak paksa saya susukan anak2.  




LIFE IS SO BEAUTIFUL TO TAKE IT TOO SERIOUSLY - CHILL OUT!


Someday - MLTR (Michael Learns To Rock)





You asked me 
"Do u know how suffer it is to live alone when you know you love someone. . . ?"






Maybe I don't know . . . but
I know what lonely feels like
I know how hurt it's trying to forget
I know the pain of losing
I know someday we'll get there
if you let me . . .




26 April 2011

15 years ago

15 tahun dahulu 
kamu amat kiut
kamu amat lurus
hanya tahu bermain pasir
hanya perlu pakai t-shirt putih
hanya perlu berseluar pendek
tiada orang kisah
tiada jenama
tiada orang mengata

rambutmu digunting sendiri
senget benget
tidak stylish
tiada orang peduli

mukamu licin gebu
tiada perlu bedak debu silky girl
tiada perlu lipstick loreal
kamu tetap wajah 'you're worth it'

Tasha & Akid
Kini
badanmu hanya dibaluti
baju Uniqlo
baju MNG
seluar Levi's
kasut Converse
mukamu perlu disapu Hada Labo
bibirmu perlu diulis lipstick Loreal
matamu perlu digaris eyeliner tebal


Oh. . . adakah kamu anak mama yang comot itu?




25 April 2011

Apakah yang membezakan orang Berjaya & Gagal?


Anak2 mama,


mama tak punya banyak masa untuk berbicara 
dari hati ke hati dengan kamu
bukan mama tidak mahu
bukan mama sengaja
bukan mama tak sayang


mama tidak punya cukup masa
masa sentiasa mencemburui mama
kenapa masa cemburu pada mama
tu mama tak tau
mungkin sebab mama cantik macam Jennifer Lopez
mungkin sebab mama kaya raya macam Donald Trump
mungkin sebab mama bijak berkata2 macam Oprah
mungkin juga sebab mama banyak berangan2


Apa soalan mama tadi? 
Oh. . . beza orang Berjaya & orang Gagal


Orang BERJAYA
- merancang 
- berusaha
- bukan sekadar berusaha tapi
berusaha keras
- tidak berputus asa
- tidak mengikut norma biasa
- melawan arus
- tidak mudah terpengaruh
- berani & kuat pegangannya


Orang GAGAL/orang BIASA
- tidak merancang/ kekadang je merancang
- malas/ kekadang rajin tapi malas lebih kerap
- tidak mahu mencuba / cuba2 tapi tak serius
- ikut apa orang buat
- tidak mahu mengambil risiko
- tidak teguh pendirian


Semoga anak2 mama
pilih jalan betul
kerana mama dah beri peta dan arah jalannya
jalannya mungkin penuh liku 
tapi jika masih tidak tiba ke destinasi
kamu masih ada pengalaman sepanjang jalannya
yang penuh pengajaran


It isn't just the destination that counts
The journey is priceless too



I Will Survive



22 April 2011

Dah de-friend


dah de-friend
lega, tak pun
cuak ada tapi takpe


harap awak ok
harap awak tak marah
tak sanggup lgi tengok
pix awak & apa awak buat kat opis
kat mana awak pegi
dengan siapa
sapa 'like'


kita still teman
teman tak brapa mesra 
takpe
nanti reunion sekolah kita jumpa
tak lama lagi kan
nanti kita upload pix tu
bukan kat sini
nanti orang tau


p/s kita rasa akan 'terserempak' dgn awak raya nanti




21 April 2011

Imann memang baik

bila Imann baca ni mungkin Imann dah besar panjang
dah tak comot lagi
dah tak minum susu Dugro dalam botol lagi




bila dah besar ni Imann kena banyak2kan bersabar
macam abang Imran & Daniel
macam kakak Tasha & Akid


kami banyak bersabar
bukan sebab kami kuat iman
bukan sebab kami alim ke hapa


kami sayang Imann
tu sebab kami sabar je 
Imann kena faham ni


nanti bila mama, kakak2 & abang2 suruh Iman
pegi dapur amik air
pegi kedai 7 kali beli keropok
pegi lagi kedai 13 kali beli gula2
pegi 7-11 beli slurpee + pringles
pegi KFC beli cheesy wedges
beli toys mahal, murah tamau
goreng telur jam2 tu jugak
goreng telur lagi, yang tadi tak sedap 
masak maggi letak telur
masak maggi lagi, yang tadi Tasha dah amik sikit
lap air oren tumpah
lap lipstick & foundation mama kat cermin
ajar tulis
cari baju Ultraman
cari patung Naruto
cari seluar jean panjang
buat homework
tunggu 2 jam pilih toys
buat susu jam2 tu jugak
kejar keliling swimpool


Imann tak boleh kata tak
TAK BOLEH


sebab . . . sebab
dulu kami dah buat benda2 tu untuk Imann
jadi sekarang turn Imann pulak


Imann dulu memang baik
baik sangat
bila Imann baik sangat
Imann buat ni





Kalau Imann masih lagi 'baik' macam dulu, nanti mama letak kat FB gambar  Imann pakai eyeliner + mascara ni.  Imann nak ke?? 

ini keje kak Tasha
mama takde kena-mengena














20 April 2011

Bila menulis

bila menulis mesti jujur
jujur pada diri sendiri
tapi kena tapis
tamau sakit hati orang
nanti orang umpat 
kita tak kisah kena umpat
tapi kita kesian kat awak
pahala awak lari kat kita







Nak sepak tak?



rasa nak sepak
bukan bola
tapi dia
tapi lagi elok tampar jugak
tampar orang sebelah dia jugak
in dreams je
in reality
cepat2 pandang tempat lain
buat2 tak nampak
kalau dia tegur?
tak tau lagi
maybe buat2 happy
then pretend macam tak kisah pun


bila nak pass thru this phase?
next month?
next year?
masa raya? nape raya?
nak tembak mercun kat muka dia
menci . . . kejam juga


senyum sendiri
nak buat plastic surgery
tukar nama, tinggal overseas
jangan berangan











Cabutan bertuah tapi bukan lucky draw

I miss my old blog. . . . but it's so mushy la there

Cabutan bertuah tapi bukan lucky draw: "Klinik gigi adalah tempat yang saya suka pergi. Satu statement yang pelik tapi benar. Hospital pun saya suka pergi tapi bukan nak tengok..."

Learn English in less than 10 mins!


Learn English in less than 10 mins!: "Belajar English ni sebenarnya tak lah sesusah yang anda fikirkan. Amalkan je tips2 di bawah ni Tips : Mula2 belajar words yang simpl..."

Adakah anda sudah bersedia menjadi ibubapa?


I'm everything that you're not: Adakah anda sudah bersedia menjadi ibubapa?: "Nak buat anak memang senang tapi kisah selepas keluar wad bersalin tu...haa tu memang kisah yang tak berapa senang. Apa kata anda uji diri..."

Aku ingin engkau selalu



kenapa bila dengar lagu
kita teringat orang jauh
tak ingat orang sebelah

sebab orang sebelah
dah memang dekat di hati
orang jauh tak dengar lagu
kalau dia dengar 
ingatannya pada orang sebelah dia
bukan pada orang 
yang pernah di sebelah dia









Jom la . . .jom la

Masa :  Few days after SPM result's out
Lokasi :  The Mines
Event :  Jom Masuk U

sesak

jumpa pun tempatnya . . . masuk la cepat

pilot takleh pakai spec . . . cissss

layak tak?

beratur amik beg free

FREE??? . . . Akid cepaattt

apply online 

tu bukan anak saya . . . menantu pun bukan tapi dia cute kan?

ni anak saya . . . duduk kiri isi borang nikah eh! eh! tak suka tau

sok upload pix lagi . . . apsal ko slow









19 April 2011

To do list


iklan vacancy
draft bunting PCM
draft banner PCM
update bizblog
watermark pix
amik certs tasha
create IG fanpage
circular to parents
update info JPNS
collect permits
deadline 25hb


motif tulis sini
ingatkan diri sendiri
selain create illusion aku bz
when actually
procrastination
what i do best


Perlu ke buat title?

dia kata nak tukar password
tak tukar
emo tiap kali taip pw
sapa suruh letak nama dia
ok sok sok la tukar


bukak fb
nyesal
sapa suruh buka
skrang depressed
salah sendiri


nak defren 
pastu konon boleh carry on with life
tapi pastu tanya fren dia
wall dia tulis apa?
dia post lagu apa?
bangang
sendiri cari pasal


nape ko tak delete terus akaun fb
kan senang
bangang lagi
tapi thrill
benda salah memang damn thrill



p/s  it's not about you . . . 















Ini bukan iklan Nivea

bangun tido
terus ke cermin
belek muka
jerawat masih ada 
parut pun masih ada
tak heran
tapi bengkak dah kurang
letak Nivea Inner Cell Repair Cream malam tadi
still skeptical dengan krim RM20
budget tak cukup untuk SKII
mana tau tetiba krim murah ni
boleh buat magic
mungkin kalau 10 tahun dulu
muka tak jadi camni

sagging still ada
what do u expect?
ni bukan botox
nasib bukan botox
kalau botox . . . jadi Nanu
kagumi dia . . . dulu
sebelum dia letak botox 

janji pada diri
rajin letak krim
muka, badan, semua . . .
rajin senyum 
mana tau lepas senyum 24 jam
muka terus tegang 
dan ketat macam . . .





18 April 2011

I don't brag, I just blog :-)

Just a quick note.


This blog is kinda my personal blog.  I don't write to amuse others (but sometimes I did once in a blue moon), I don't update my readers on current issues (cos u can get that from the papers or other reporters' blog) and I definitely tried not dwell on negative thoughts here because they make me and you depressed.


As I'm not like other people who blab about their so called perfect life (oh! these are pix of my kids in their boots riding horses, I live overseas in a huge house by the lake with my rich hubby, we just came back from Neverland and spent RM50K for souvenirs  bla...bla) in FB . . . you know those people are a lot out there, I prefer share those with the people I trust.  Anyway, my family & I are just ordinary people living life as it is. . . 


So this blog is like my sanctuary.  Sometimes I write for myself, sometimes I write about the special people that are or were special in my life.  Yup, I'm  so full of myself. . .  why not??


p/s  I luv reading all your comments though . . .



Myself


When you lose someone . . . 
tell yourself  

"Thank God I didn't lose myself"


16 April 2011

14 April 2011

No face to face FB


I'm trying to part myself from updating my FB status.  Somehow i feel it made me emotionally drained.  You know, once u post something then u'll tend to keep checking who "Like" your status? Who comment what? What should I reply? How should I reply so that it won't hurt others? and so on...It feels like too time consuming for me.

So I bare my thoughts & emotions on my blog instead. No more worries cos only less than 10 people the existence of this blog hahaha!!! (i think??)


I think I fall into that 19% ???

I'm the LIKER & STALKER!  can't deny that

So, which one are you??


p/s  i miss that "i post that songs 4u" 

source : Mashable



Cheating

I have this obsession with postsecret books.  (Ajun, please order for me the set of 3 thru Amazon. MPH got no stock!)


Here's one of them that put a grin on my face the whole day!







13 April 2011

You bored me

Not into FB anymore
only log in to check my siblings status

Catching up with books & tweeting
 seem they're more happening . . .

courtesy of Postsecret



Me duele


Me duele. . . Quiero odiarte pero no puedo





Being myself again


was sick since last Friday
short of breath
never had asthma or history of it
can't sleep at night
lost appetite 
felt cold 
throwing up
no headache 


4th day
drag him to send me to doc
1st time I was on nebuliser
felt better


now here again
giving myself a break
doing things i love the most
on the swing. . . reading. . . on my own






12 April 2011

Missing You - John Waite





I can lie to myself . . . 8 3 1



Tiba-tiba dia peduli . . .




Ada aku peduli isteri dan anak2ku sudah makan atau belum...

Ada aku peduli jika isteriku tak sempat makan kerana sibuk melayan anak-anak....

Ada aku peduli jika isteriku masih di dapur menyediakan keperluan pagi esok ketika aku sedang berdengkur...

Ada aku peduli siapa yang membelikan sabun mandi, ubat gigi dan meletakkannya di dalam bilik aku bersiram....

Ada aku peduli dah berapa lama isteri aku begitu setia menggosok kain bajuku...

Ada aku peduli bagaimana layanan yg isteriku dambakan dari aku seorang suami...

Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku pulang kerumah dengan wajah kusam dan masam....

Ada aku peduli adakah wang yang masih bersisa utk isteri dan anakku ketika aku hendak kepergian....

Ada aku peduli apa perasaan isteriku bila aku tidak pernah menelefonnya ketika aku bertugas di luar.....

Ada aku peduli berapa harga gincu jika isteriku ingin memerahkan bibir yang pudar ditelan masa....

Ada aku peduli bilakah kali terakhir aku menghadiahkan minyak wangi kepada isteriku...

Ada aku peduli bila kali terakhir aku membelikan pakaian utk wanita yg rela menjadi isteriku..menjadi ibu anak-anakku

Ada aku peduli kenapa isteriku terlelap bersama linangan airmata....

Ada aku peduli jika isteriku terjaga di tengah malam kerana dengkurku......dan aku terus nyenyak tidur dibuai mimpi indah seorang lelaki....


Tiba-tiba aku MENJADI PEDULI dan MENGAMBIL PEDULI


Ketika telefon isteriku berdering di malam hari...

Ketika isteriku mula belajar ber sms..dan berchatting...

Ketika isteriku kembali berhias seperti ketika aku mula jatuh hati padanya...

Ketika isteriku sanggup tidak makan malam kerana mahu menjaga badan

Ketika isteriku tidak meminta lagi aku menjadi imamnya....

Ketika isteriku memilih tidur bersama anak-anakku.....

Ketika dia tidak lagi mencium tanganku ketika aku hendak pergi ...

Kini,aku baru ingin bertanya kenapa isteri aku dah tak peduli kat aku?


P/s : Tidak ada manusia yang sempurna baik suami ataupun isteri.  Jangan mengharap dilayan seperti raja jika kita tidak pernah anggap isteri itu permaisuri hati kita. Jangan diharap bunga yang indah jika kita tidak pernah membajanya. Dan selalulah ingat,bila hati seorang wanita telah retak, dia boleh menjadi lebih keras daripada seorang lelaki

08 April 2011

Yang kita lihat . . .

Yang kita lihat





Yang sebenarnya . . .



sila click pada gambar utk lebih jelas :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...